hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city


Hotel Address:

"Muhamet Gjollesha" Street, Md.38 H.1.
Njesia Bashkiake nr 7, PO 1023
Tirane Albania
Tel: +355 42 232 206
Mob: +355 67 2018 541
Fax: +355 42 247 070

Web: www.hoteldorocity.com
Email of Hotel Doro City: recepsion@hoteldorocity.com
event@hoteldorocity.com
Cfare eshte Tirana...

Tirana �sht� Kryeqyteti i Shqip�ris� dhe qendra m� e r�nd�sishme politike dhe ekonomike n� vend. Ajo u themelua n� 1614 nga Sulejman Pasha i Mulletit, por mbeti e par�nd�sishme deri n� 1920 kur ajo u shpall kryeqytet p�r shkak t� pozicionit t� saj gjeografik m� shum� ose m� pak n� mes t� vendit. N� vitet e fundit Tirana �sht� transformuar plot�sisht nga nj� qytet i shurdh�r i stilit komunist, n� nj� kryeqytet modern, te gjall� dhe frym�zues me ndikim europian. N� Tiran� mund t� vizitoni: Muzeun Historik Komb�tar, Xhamine e Et'hem Beut , Kullen e Sahatit, kompleksin e ministrive ", Blloku, blloqet me ngjyra te apartamenteve, etj.Tirana International Airport ndodhet 20 km nga qyteti.


Institucionet kryesore kulturore t� Tiran�s jan� Teatri Komb�tar, Teatri Komb�tar i Operas dhe Baletit t� Shqip�ris�, Galeria Komb�tare e Arteve. Shfaqjet e kompozitor�ve me fame boterore, jan� kryer rregullisht nga Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar.Qyteti sh�rben si nj� vend p�r Bienalen e Tiran�s, Festivalin e Jazzit Tiran�, Diten e Ver�s, Naten e Bardh� (m� 28 n�ntor), Rally Albania, Netet e Klipit Shqiptar dhe Tirana Fashion Week. Koh�t e fundit, Tirana e ka ridisenjuar identitetin e saj si nj� qytet mesdhetar me plot kafene dhe nj� nat� t� gjall�.