hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city hotel doro city


Hotel Address:


"Muhamet Gjollesha" Street, Md.38 H.1.
Njesia Bashkiake nr 7, PO 1023
Tirane Albania
Tel: +355 42 232 206
Mob: +355 67 2010 373
Web: www.hoteldorocity.com
Email of Hotel Doro City: [email protected]
[email protected]
Cfare eshte Tirana...

Tirana eshte Kryeqyteti i Shqiperise dhe qendra me e rendesishme politike dhe ekonomike ne vend. Ajo u themelua ne 1614 nga Sulejman Pasha i Mulletit, por mbeti e parendesishme deri ne 1920 kur ajo u shpall kryeqytet per shkak te pozicionit te saj gjeografik me shume ose me pak ne mes te vendit. Ne vitet e fundit Tirana eshte transformuar plotesisht nga nje qytet i shurdher i stilit komunist, ne nje kryeqytet modern, te gjalle dhe frymezues me ndikim europian. Ne Tirane mund te vizitoni: Muzeun Historik Kombetar, Xhamine e Et'hem Beut , Kullen e Sahatit, kompleksin e ministrive ", Blloku, blloqet me ngjyra te apartamenteve, etj.Tirana International Airport ndodhet 20 km nga qyteti.


Institucionet kryesore kulturore te Tiranes jane Teatri Kombetar, Teatri Kombetar i Operas dhe Baletit te Shqiperise, Galeria Kombetare e Arteve. Shfaqjet e kompozitoreve me fame boterore, jane kryer rregullisht nga Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar.Qyteti sherben si nje vend per Bienalen e Tiranes, Festivalin e Jazzit Tirane, Diten e Veres, Naten e Bardhe (me 28 nentor), Rally Albania, Netet e Klipit Shqiptar dhe Tirana Fashion Week. Kohet e fundit, Tirana e ka ridisenjuar identitetin e saj si nje qytet mesdhetar me plot kafene dhe nje nate te gjall.